15.04.12

Христос Воскрес!


      Багато людей зі всього світу святкують Пасху. Свято Великодня є одним із найчудовіших свят у християнстві .Незважаючи на таку популярність,не всі насправді розуміють істинний зміст тієї події,яку носить у собі Пасха . Це свято бере початок приблизно за 13 століть до нашої ери,коли Бог ,за допомогою десяти знамен і кар,виводив ізраїльський народ із єгипетського рабства. Остання кара була найважчою: певної ночі,про яку сказав Бог, ангел-губитель повинен був пройти по всій землі єгипетській і винищити все перворідне від людини до худоби. Це було найважче покарання Бога за гріхи і жорстокість цього народу. У цю ніч усі євреї повинні були заколоти пасхального агнця і його кров"ю помазати косяки дверей своїх будинків. Це був знак для ангела-губителя - він не увійшов у жоден будинок,на дверях якого побачив цю кров.Жодна людина, що знаходилася під захистом цієї крові,не постраждала. Саме тому свято так і називається - Пасха, що в буквальному перекладі з єврейського означає "проходить повз".
       Після тієї кари ізраїльський народ був відпущений єгиптянами,але з року в рік євреї продовжували святкувати цю найбільшу подію їхньої історії - чудове звільнення з рабства.
        Через багато століть відбулася інша подія,про яку сьогодні знає майже весь світ - Ісус Христос,Божий Син, був страчений на Голгофі,біля Єрусалима,бувши розп"тим на хресті. Виявляється, та Пасха, яку з року в рік святкували євреї, була пророчим передбаченням того, що одного разу буде заколений інший Агнець, кров якого звільнить людство від страшного рабства_ рабства хріха і смерті. І цим Агнцем, якого приніс у жертву Сам Бог через Його велику любов до людини, Його творіння, виявився Єдинородний Божий Син Ісус Христос!
       Саме про цю істину Ісус сповіщав, коли жив на цій землі і служив людям, проповідуючи їм Добру Новину: "Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженного, щоб кожен, хто вірує в Нього , не згинув, але мав життя вічне"(Івана3:16).
     Свято Пасхи-це одне із надзвичайних свят людства. Ісус Христос не тільки помер, а й воскрес на третій день, і сьогодні Він живий навіки!
       Справжня Пасха- це Христос, розп"ятий за нас!
        Свято Пасхи- це свято перемоги життя над смертю, світла над темрявою, добра над злом, це свято відродження, нового початку, нової надії!

Немає коментарів :

Дописати коментар