26.04.15

Коралики "Етно" в джинсовому стилі.

Якось задалась я собі питанням, що я знаю про бісер? Плету прикраси з тих дивовижних намистин вже не один рік, а от коли б спитали мене про історію виникнення, то сказати нічого. Почала я потроху вивчати це питання, і сьогодні трішки інформації розповім і Вам, мої талановиті рукодільнички:
"Батьківщиною бісеру вважають Стародавній Єгипет. Тут бісер і намистинки були не тільки прикрасою, а й засобом обміну на інші товари: бісер за своєю цінністю переважав золото і срібло. Виробництво скла в Європі починається саме від прибуття намистин із Єгипту. Потім бісер швидко поширився в Римі та помандрував у Візантію, а звідтіля – до ще молодої Венеції. Венеціанський бісер заполонив увесь світ, приносячи колосальні прибутки своїй республіці.
Відкриття Америки надзвичайно сприяло розквіту бісерної справи. Найкращі землі Америки мали «ціну намиста». А в часи рабовласництва в Африці можна було за кілька низок бісеру курити раба.
Назва «бісер» походить від арабського слова «бусра» або «бусер» і означає «фальшиві перли». Метод склоробства випадково відкрили фінікійські купці. Одного разу, під час своєї мандрівки по морю, вони висадилися на берег Сирії і вирішили приготувати собі їжу на багатті. Камені, на яких стояв горщик з їжею, виявилися великими шматками селітри. Від сильного жару вони розплавились і, з'єднавшись із піском, утворили рідке скло. Тому саме фінікійські купці продавали скло й вироби з нього по всьому Середземномор'ю".
Щоб не втомлювати Вас великою кількістю інформації, буду подавати її порціями, так що продовження буде в наступному пості. А показати хочу ще один варіант моїх кораликів "Етно", такий собі, джинсовий стиль:


Підбір кольорів стався  зовсім випадково, мої дітлахи запримітили пакетики бісеру, які мама не всигла прибрати з їхнього поля зору, ну і , розвиваючи свою дрібну моторику, змішали їх(добре що бісеру у тих пакетиках було не багато). Моя перша реакція була стандартною, та придивившись до того міксу, зрозуміла, що досить оригінальне поєднання. Ось так і виникли коралики "етно-джинс".
І знову завітаю на віртуальну зустріч у "Рукодельное кафе":

 

4 коментарі :

  1. Зорянко, це лише рукодільниця може у дитячому "збитку" побачити творчу ідею )))

    молодчинка!

    спасибі за інформацію, в очікуванні продовження)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Іннуся, ой же ті рукодільниці, вони і світ розглядають через призму своїх захоплень, і останні гроші на матеріали викладуть)))). Дивний рукодільний народ, зате щасливий від творчості)))).

      Видалити
  2. Незвичне поєднання кольорів - вийшли дуже гарні коралики :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую,Veda, і мені теж це поєднання незвичне))))), і саме та незвичність надає їм особливого шарму...

      Видалити